We willen u hierbij een opleiding lijnpiloot voorstellen; met een totaal andere aanpak dan elders.  In een notendop:

  • Zeer uitgebreide en grondige screening vooraf
  • Meer trainingsuren theorie en praktijk
  • Uitgebreidere Multi Crew cursus als voorbereiding op je eerste type rating

Het eerste punt – de screening vooraf – is misschien nog wel het belangrijkste, en is de laatste 15 jaren ook het meest verwaarloosd geweest – met alle gevolgen vandien.  Om de kansen tot een job na de opleiding te maximaliseren, nemen we deze stap heel serieus.  Slechts 20-30% van alle kandidaten zijn succesvol in onze screening.  Combineer dit met een opleiding van hoog niveau, een hoog aantal trainingsuren, goede ‘after-care’, en je hebt de ideale cocktail om achteraf zonder problemen en snel een job te vinden als first officer.

De screening is zwaar, maar de kandidaten die deze passeren, krijgen er veel voor in de plaats:

  1. 310 Hrs Flight Training, met dit onvoorstelbaar hoog aantal trainingsuren willen we van jouw een piloot op topniveau maken!
  2. Aerobatics training om je flying skills en zelfvertrouwen een boost te geven!
  3. FlyingGroup F/O Programma: Jaarlijks zullen 2 van de succesvolle kandidaten door Flying Group geselecteerd worden om direct na hun opleiding door te stromen naar hun wachtlijst. Alle nieuwe first officers op hun short haul fleet zullen in de toekomst van deze wachtlijst afgenomen worden.
  4. Hour building programma na de opleiding
  5. After care na de opleiding: Je houdt je skills op peil door 5 uren per maand met onze DA42 simulator te vliegen. Daarnaast kan je onbeperkt onze procedure trainer gebruiken