Deze nieuwe opleiding binnen EASA laat u toe om de EASA instrument rating te behalen met een ingekort programma.   Wanneer u houder bent van een niet-EASA Instrument Rating (op bvb. een FAA vergunning), dan kan u deze IR(A) nu makkelijker omzetten naar een EASA IR(A) op uw EASA vergunning.

Indien u meer dan 50u PIC IFR hebt, kan u in principe direct de IR(A) skill test doen.  Onze ervaring leert echter wel dat dit meestal de eerste keer zal leiden tot het niet slagen van de skill test .  Het is daarom aangewezen om vooraf nog enkele uren training te volgen met een van onze instructeurs.

Indien u minder dan 50u PIC IFR ervaring hebt, dient u een verkort programma te volgen.  Elke situatie dient apart bekeken te worden, gelieve ons dus hiervoor te contacteren voor meer informatie.

De CB-IR kan ook gebruikt worden door houders van de Enroute IR.  Houders van deze Enroute IR kunnen de CB-IR gebruiken om op die manier een volwaardige Instrument Rating te behalen.  Ook hier wordt een programma op maat gemaakt.  Contacteer ons voor meer informatie

U kan hier onze brochure downloaden