Hallo iedereen,

Mijn naam is Caro Huysmans en ik ben de eerste studente van SkyWings die aan het genieten is van het leven in de States.
Ik zal beginnen met me fatsoenlijk voor te stellen en daarna ga ik over naar mijn eerste maand hier in Phoenix East.

Zoals ik al zei, is mijn naam Caro. Ik ben 18 jaar oud (bijna 19) en droomde al van een pilotencarrière sinds mijn 7de. Dit gebeurde toen ik verjaarde in het vliegtuig en de crewmembers zeiden dat ik een kijkje mocht komen nemen in de cockpit.

Mijn vliegtuig vertrok op 26 februari en vanaf dat moment kon het avontuur eindelijk beginnen. Mijn opleiding zelf begon pas de 5de maart, dus ik had een weekje de tijd om te wennen aan de omgeving en mijn slaap van de jetlag in te halen. In deze week had ik al een paar keer afgesproken met de school voor een rondleiding en voor alle papieren in orde te brengen.
Een week later begon mijn ‘ground school’. Dit is wat wij noemen, les hebben in kleine klaslokalen.

  • De eerste week hadden we ATC (dit is alle informatie over radiocommunicatie) en op het einde van deze week hadden we al meteen een klein examen hierover.
  • De week erna begon PPL ground school. Dit was verdeeld in 3 stages en ook hier was telkens weer een klein examen elke vrijdag van de week. Deze lessen duurde ongeveer 4 weken.
  • Als laatste hadden we SRM ground school en hierin briefen ze ons hoe we een veilige vlucht kunnen hebben met niet zo leuke collega’s. Ook bekijken we veel video’s van vliegtuigcrash onderzoeken.

Dit waren dus alle verplichte lessen die we moesten volgen voor een Private Pilot Licence.

Vanaf dag 2 begon ik al meteen met mijn vlieglessen. De meeste medestudenten van mijn klas moesten meer dan 2 weken wachten voor hun eerste vlucht. Dit was omdat zij nog geen medical hadden en nog niet al hun papier werk in orde was. Dus hierdoor liep ik een enorme voorsprong op.
Ondertussen heb ik al over de 40 vlieguren en ben ik inmiddels solo. Mijn eerste solo vlucht was op 2 april en in diezelfde week heb ik 4 solo’s gehad en mijn stage one check (Je hebt 3 stage’s die je moet slagen voor je PPL en op dit moment zit ik dus in stage 2).

Het gaat hier dus heel goed vooruit en het is echt enorm leuk om hier te zijn. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik nog niet veel dagen vrijaf heb gehad. Ik ben nu anderhalve maand bezig en heb maar 2 verlofdagen gehad. Het is dus enorm intensief en elke dag een vlucht van ongeveer 2 uur.

De studenten van SkyWings gaan waarschijnlijk allemaal verblijven in de Eagle Landing Apartments. Dit zijn de dichtstbijzijnde appartementen en enorm handig want er is een shuttle bus van de school die je elke dag kan komen halen en terug afzetten. De winkels zijn wel wat verder, dus als je inkopen moet doen, zal het met de fiets zijn…
Het coole aan deze appartementen is dat wanneer de vliegtuigen landen en opstijgen op 25L of 25R, deze letterlijk boven je hoofd vliegen. Persoonlijk vind ik dit enorm leuk, maar sommige mensen hebben hierdoor wel af en toe last van in slaap te vallen.

Ik hoop dat ik jullie wat meer informatie heb kunnen geven en als er vragen zijn, mag je deze telkens stellen via deze blog of via mijn fb-profiel  (Caro Huysmans: https://www.facebook.com/caro.huysmans.3)

Alle vragen over de training bij Skywings Flight Training kan je ook altijd stellen op de facebook pagina van Skywings https://www.facebook.com/SkywingsFlightTraining

Tot snel weer,

Caro