Terug naar overzicht

Examinator

Duur

1 – 2 dagen + vliegopleiding

Toelatingsvereisten

Toelating DGLV
Prijs (incl. BTW)

€ 3950 – € 4250
Examenkosten, landingsrechten en DGLV kosten niet inbegrepen.
Skywings Flight Training is de eerste opleidingsinstelling in België die een opleiding tot examinator aanbiedt. De opleiding wordt gegeven in Luchthaven Antwerpen in onze klaslokalen, simulator en vliegtuigen. Momenteel hebben we een DGLV-vergunning om de volgende opleidingen tot examinator te geven:

FE (A)

IRE (A)

CRE (A)

FIE (A)

Alle kandidaten die overwegen om examinator te worden, moeten zich eerst aanmelden bij het DGLV via Skywings Flight Training. Indien jouw kwalificaties en ervaring voldoen aan de vereisten voor de Part-FCL, zal het DGLV jou een brief of e-mail sturen waarin staat dat je mag beginnen aan de opleiding tot examinator. Je zult beoordeeld worden doorheen de opleiding en op een vakbekwaamheidstest (Assessment of Competence).

FE(A)-opleiding

De FE(A)-opleiding bestaat uit een theoretische opleiding van 2 dagen, de zogenaamde “kernopleiding”. Daarna volgt een vliegopleiding die bestaat uit twee oefenvluchten gevolgd door een echte vaardigheidstest en bekwaamheidsproeven.

IRE(A)-opleiding

De IRE(A)-opleiding bestaat uit 1 dag theorie, gevolgd door 4 vliegopleidingsmissies.

Toelatings­vereisten

Toelating DGLV

Prijs

€ 3950 (Examinator FE(A))
€ 4250 (Examinator instrument rating IR(A))

Examenkosten, landingsrechten en DGLV kosten niet inbegrepen.

Contacteer ons voor een afspraak

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon*

Vragen of opmerkingen


Ik wil ook de nieuwsbrief ontvangen

Vanaf mijn eerste dag was ik onder de indruk van de professionaliteit en vooral de motivatie van al het personeel. Met veel ervaring uit decennia in de commerciële luchtvaart, kan elke lesgever van een student een professionele en bekwame piloot maken. Door hun open en uitstekende communicatie zorgen ze voor een ideale sfeer om hard te werken, maar vooral om van elke vlucht te genieten. Daarom zijn ze naar mijn mening de beste school!

Arnaud Cherlet
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Vanaf het eerste moment dat ik met Skywings in contact kwam, viel mij de erg professionele, directe en deskundige manier van communiceren op. Tijdens het hele verloop van de opleiding, waarin je les krijgt van erg deskundige instructeurs, voel je je gewaardeerd en word je stap voor stap voorbereid op het professionele leven van een piloot. Een erg belangrijke extra dimensie is de professionele begeleiding op zoek naar je eerste job in de cockpit.

Anton Van Steenbergen
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Ik heb erg genoten van mijn opleiding bij Skywings. Je krijgt er niet alleen de allerbeste training, maar je wordt er ook begeleid door professionals uit de luchtvaartindustrie. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en de allerbeste te worden, zowel professioneel als persoonlijk. Er heerst een ontspannen sfeer zodat je jezelf kunt zijn in een aangename en vriendelijke omgeving.

Frederic Dewandel
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Klaar om je droom waar te maken?