Terug naar overzicht

Instrument Rating

Duur

71,5 uur

Toelatingsvereisten

lees verder
Prijs (incl. BTW)

€ 15750 – € 16650
Examenkosten, landingsrechten* en DGLV kosten niet inbegrepen.
Skywings Flight Training biedt een modulaire Instrument Rating opleiding aan als uitbreiding op je PPL(A) of CPL(A) brevet. We geloven in het belang van een uitgebreide opleiding. We geven niet zomaar het wettelijk minimum uren, maar in totaal 61 vlieguren om jouw instrumentenkennis naar een erg hoog niveau te tillen.

Theorie

De opleidingstheorie voor je IR(A) wordt aangeboden als afstandsonderwijs. Het is een Engelstalig zelfstudie systeem voor alle 7 theorievakken volgens de verplichte EASA IR theoriesyllabus. Je kunt op elk moment met deze opleiding beginnen. De vakken worden geoefend op een online ‘campus’ in afstandsonderwijs, gevolgd door test examens als voorbereiding op het examen.

Vliegopleiding

10,5 uur long briefings IR

37,5 uur FNPT II simulator

23,5 uur Diamond DA40 TDI G1000

Toelatings­vereisten

CPL(A) of PPL(A)

Nachtkwalificatie indien de IR(A) dient om ‘s nachts te gebruiken

Medisch onderzoek Klasse 1 of Klasse 2 met Klasse 1 gehooronderzoek

Minimaal 50 uur PIC overlandvlucht

Prijs

€ 15750 (excl. IR theorie)
€ 16650 (incl. IR theorie)

Examenkosten, landingsrechten* en DGLV kosten niet inbegrepen.

* 70% korting op de EBAW landingsrechten is mogelijk via Skywings Flight Training.

Contacteer ons voor een afspraak

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon*

Vragen of opmerkingen


Ik wil ook de nieuwsbrief ontvangen

Vanaf mijn eerste dag was ik onder de indruk van de professionaliteit en vooral de motivatie van al het personeel. Met veel ervaring uit decennia in de commerciële luchtvaart, kan elke lesgever van een student een professionele en bekwame piloot maken. Door hun open en uitstekende communicatie zorgen ze voor een ideale sfeer om hard te werken, maar vooral om van elke vlucht te genieten. Daarom zijn ze naar mijn mening de beste school!

Arnaud Cherlet
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Vanaf het eerste moment dat ik met Skywings in contact kwam, viel mij de erg professionele, directe en deskundige manier van communiceren op. Tijdens het hele verloop van de opleiding, waarin je les krijgt van erg deskundige instructeurs, voel je je gewaardeerd en word je stap voor stap voorbereid op het professionele leven van een piloot. Een erg belangrijke extra dimensie is de professionele begeleiding op zoek naar je eerste job in de cockpit.

Anton Van Steenbergen
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Ik heb erg genoten van mijn opleiding bij Skywings. Je krijgt er niet alleen de allerbeste training, maar je wordt er ook begeleid door professionals uit de luchtvaartindustrie. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en de allerbeste te worden, zowel professioneel als persoonlijk. Er heerst een ontspannen sfeer zodat je jezelf kunt zijn in een aangename en vriendelijke omgeving.

Frederic Dewandel
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Klaar om je droom waar te maken?