Terug naar overzicht

Performance Based Navigation (PBN)

Duur

1 dag + simulatorsessie

Toelatingsvereisten

Piloten met een IR-rating
Prijs (incl. BTW)

€ 699
Examenkosten, landingsrechten en DGLV kosten niet inbegrepen.
Sinds april 2016 wordt de mogelijkheid om te vliegen met RNP (GPS) naderingen gereguleerd door het EASA-document EU 2016/539. Dit betekent dat elke piloot met een IR-rating opgeleid moet zijn om met zulke naderingen te vliegen.
Na deze opleiding ontvang je een opleidingscertificaat. Het examen achteraf kan worden gecombineerd met de jaarlijkse IR profcheck. Er kan ook een aparte check georganiseerd worden in onze FNPT II simulator.

Voor wie?

Deze opleiding moet gevolgd worden door elke piloot met IR-rating. Dit ten laatste tegen augustus 2020.

Theorie

1 dag theorieles: Online PBN opleiding op computer

Vluchttraining

1 simulatorsessie FNPT II. Er moeten minstens 5 RNP-naderingen worden gevlogen. Alle mogelijke variaties in minima zullen behandeld worden, inclusief storingen (LPV – LNAV/VNAV – LNAV).

Toelatings­vereisten

Piloten met IR-rating

Prijs

€ 699

Examenkosten, landingsrechten en DGLV kosten niet inbegrepen.

Contacteer ons voor een afspraak

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon*

Vragen of opmerkingen


Ik wil ook de nieuwsbrief ontvangen

Vanaf mijn eerste dag was ik onder de indruk van de professionaliteit en vooral de motivatie van al het personeel. Met veel ervaring uit decennia in de commerciële luchtvaart, kan elke lesgever van een student een professionele en bekwame piloot maken. Door hun open en uitstekende communicatie zorgen ze voor een ideale sfeer om hard te werken, maar vooral om van elke vlucht te genieten. Daarom zijn ze naar mijn mening de beste school!

Arnaud Cherlet
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Vanaf het eerste moment dat ik met Skywings in contact kwam, viel mij de erg professionele, directe en deskundige manier van communiceren op. Tijdens het hele verloop van de opleiding, waarin je les krijgt van erg deskundige instructeurs, voel je je gewaardeerd en word je stap voor stap voorbereid op het professionele leven van een piloot. Een erg belangrijke extra dimensie is de professionele begeleiding op zoek naar je eerste job in de cockpit.

Anton Van Steenbergen
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Ik heb erg genoten van mijn opleiding bij Skywings. Je krijgt er niet alleen de allerbeste training, maar je wordt er ook begeleid door professionals uit de luchtvaartindustrie. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en de allerbeste te worden, zowel professioneel als persoonlijk. Er heerst een ontspannen sfeer zodat je jezelf kunt zijn in een aangename en vriendelijke omgeving.

Frederic Dewandel
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Klaar om je droom waar te maken?