Terug naar overzicht

Private Pilot License

Duur

60 uur + zelfstudie

Toelatingsvereisten

lees verder
Prijs (incl. BTW)

€ 15990
Examenkosten, landingsrechten en DGLV kosten niet inbegrepen.
We bieden een uitgebreide opleiding aan voor je PPL(A) Private Pilot License. Met je PPL brevet kan je vliegen als piloot op niet-commerciële vluchten.
Als professionele ATO (Aviation Training Organization) kunnen we jou vele extra’s aanbieden voor je PPL, zoals vliegtraining in een vliegtuig uitgerust met een Garmin G1000 glass cockpit, opleiding door ervaren instructeurs die werken als professioneel piloot en instrumenten- en radio-navigatietraining in onze moderne FNPTII-DA42 G1000 simulator.

Heb je nog steeds ambitie om je carrière als piloot te beginnen nadat je je PPL(A) behaald hebt? Dan kun je het modulaire ATPL-parcours volgen bij Skywings Flight Training. Klaar voor vertrek?

Theorie

De opleidingstheorie voor je PPL(A) wordt aangeboden als afstandsonderwijs. Het is een Engelstalig zelfstudie systeem voor alle 9 theorievakken volgens de verplichte EASA PPL theoriesyllabus. Je kunt op elk moment met deze opleiding beginnen. De vakken worden geoefend op een online ‘campus’ in afstandsonderwijs, gevolgd door test examens als voorbereiding op het examen.

Vliegopleiding

45 uur vliegtraining op Diamond DA40 TDI

10 uur solo uren onder supervisie

5 uur FNPT II G1000 simulator

Toelatings­vereisten

Minimum 16 jaar oud

EASA Medisch onderzoek klasse 2

Prijs

€ 15990

Examenkosten, landingsrechten en DGLV kosten niet inbegrepen.

Contacteer ons voor een afspraak

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon*

Vragen of opmerkingen


Ik wil ook de nieuwsbrief ontvangen

Vanaf mijn eerste dag was ik onder de indruk van de professionaliteit en vooral de motivatie van al het personeel. Met veel ervaring uit decennia in de commerciële luchtvaart, kan elke lesgever van een student een professionele en bekwame piloot maken. Door hun open en uitstekende communicatie zorgen ze voor een ideale sfeer om hard te werken, maar vooral om van elke vlucht te genieten. Daarom zijn ze naar mijn mening de beste school!

Arnaud Cherlet
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Vanaf het eerste moment dat ik met Skywings in contact kwam, viel mij de erg professionele, directe en deskundige manier van communiceren op. Tijdens het hele verloop van de opleiding, waarin je les krijgt van erg deskundige instructeurs, voel je je gewaardeerd en word je stap voor stap voorbereid op het professionele leven van een piloot. Een erg belangrijke extra dimensie is de professionele begeleiding op zoek naar je eerste job in de cockpit.

Anton Van Steenbergen
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Ik heb erg genoten van mijn opleiding bij Skywings. Je krijgt er niet alleen de allerbeste training, maar je wordt er ook begeleid door professionals uit de luchtvaartindustrie. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en de allerbeste te worden, zowel professioneel als persoonlijk. Er heerst een ontspannen sfeer zodat je jezelf kunt zijn in een aangename en vriendelijke omgeving.

Frederic Dewandel
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Klaar om je droom waar te maken?