Word lijnpiloot

Kan ik piloot worden?
Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma
Hoe kandidaat stellen?
Scholarship

Scholarship

We zijn trots om onze unieke piloten­studiebeurs te kunnen voorstellen.

Onze missie bij Skywings is jou helpen om je droom waar te maken en piloot te worden. Het doel is om jonge, getalenteerde mensen met een passie voor luchtvaart maar met beperkte financiële middelen een kans te geven om hun droom te realiseren. Daarom geven we elk jaar 2 studenten de kans om in een speciaal programma te stappen waarin je werken op de vliegschool (planning en beheer) combineert met een vliegopleiding.

Om toegelaten te worden tot de beurs moeten kandidaten hun motivatie en talent demonstreren tijdens een toelatingsprocedure voor de studiebeurs. Skywings zal een groot deel van je opleidingskosten sponsoren en zal maximum 2 studiebeurzen per jaar toelaten.

Momenteel zijn alle scholarship posities ingenomen. Hou deze pagina in de gaten voor vacatures in de toekomst!

Het totale programma duurt ongeveer 3 jaar en begint in september

Om in aanmerking te komen voor onze Skywings Pilotenstudiebeurs moet je eerst slagen voor de screeningsprocedure:

Slaag voor de screeningsprocedure met een bovengemiddelde score

Schrijf een motivatiebrief waarin je ons uitlegt waarom je wil geselecteerd worden voor onze studiebeurs

Naast ons motivatiegesprek leg je ook een sollicitatiegesprek af voor je toekomstige functie in planning en beheer bij Skywings Flight Training

Ik kan de Scholarship alleen maar aanraden! Zonder dit programma had ik geen kans om een pilootopleiding te starten en mijn droom waar te maken. Het werk dat je doet binnen Skywings is ook een grote meerwaarde, niet alleen omdat het mooi op je cv staat maar ook omdat je de operaties achter de schermen goed leert kennen. Op zaterdag en zondag werk ik voor de school en door de week heb ik een andere halftijdse job. Nog steeds vind ik genoeg tijd om te vliegen en studeren. Het is perfect mogelijk je werk en studies te combineren.

Bill Heyninck
Skywings Scholarship Student

Verder lezen?

Kan ik piloot worden?
Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma
Hoe kandidaat stellen?

Klaar om je droom waar te maken?