Alle artikels

Skywings gaat digitaal met FlightLogger

Skywings koos voor FlightLogger om hun vliegopleidingen van topkwaliteit te ondersteunen met de allernieuwste trainingsuitrustingen en technologieën.

D
E
L
E
N

Hyper­modern management­platform

Toen de Belgische ATO Skywings online is gegaan, werd een 31e land toegevoegd aan de Flightloggers customer map. Het invoeren van het hypermoderne managementplatform voor vVliegopleidingen zal de papierwinkel sterk verminderen, de rapportagemogelijkheden verbeteren en zorgen voor meer transparantie voor het management van Skywings ATO, zodat er meer tijd en aandacht kan worden besteed aan het opleiden van nieuwe piloten.

Met Flightlogger integreert en digitaliseert Skywings hun ATO-activiteiten, zoals hun vliegprogramma’s, theorielessen, boekingen, vluchtregistraties en onderhoud, maar ook het beheer van attesten, documenten en communicatie.

Skywings

Skywings is de nieuwste ATO in België en werd geregistreerd als BE/ATO-020. Skywings opereert vanuit Luchthaven Antwerpen in het Noorden van België en biedt gepersonaliseerde opleidingen aan, die enkel gegeven worden door lesgevers met ervaring in de luchtvaart. De vliegschool heeft een heel gamma opleidingen, waaronder IR, PPL(A), Enroute IR, ATPL theorie, ME, Modulaire CPL, FL en PBN. Skywings is de eerste ATO in België die FE(A)/IRE(A) aanbiedt; naar verwachting zal FIE(A) daar binnenkort aan toegevoegd worden. Hun luchtvloot bestaat uit de Diamond DA42 Twin Star, Diamond DA40 TDI, Cessna 172, Cessna 150 Aerobat en de Diamond DA42 FNPT II simulator.

FlightLogger is trots op zijn nieuwe Belgische klant en kijkt ernaar uit om Skywings personeel en studenten een uitstekende digitale ervaring te bezorgen.

Nieuwe piloot­opleiding

Met een nieuwe opleiding tot vliegtuigpiloot combineert Skywings een hoog opleidingsniveau met vele lesuren en goede diensten voor alumni, zodat toekomstige piloten de ideale cocktail krijgen om werk te vinden als Eerste Officier. Het programma heeft een uitgebreide en intensieve screening vooraf en extra theoretische en praktische training. Hier valt vooral het indrukwekkende aanbod van 290 uren vliegtraining op als een uitzonderlijk hoog aantal; dat is namelijk 35% meer dan het wettelijk vastgelegde minimum. Zo wordt de basis gelegd voor het opleiden van top-piloten!

Volledig digitaal met FlightLogger

Nadat de knoop doorgehakt was om samen met FlightLogger digitaal te gaan, verzamelde Skywings snel relevante bedrijfsinformatie, die door het personeel van FlightLogger toegevoegd werd aan het platform Flight Training Management. Na een opleiding in het hoofdkwartier van Skywings midden januari, gingen we live op 23 januari. Vanaf februari 2019 biedt Skywings dus een volledige digitale ervaring aan voor alle werknemers, studenten en managers.

FlightLogger doet alles wat mogelijk is om de opstart met de nieuwe software zo vlot mogelijk te laten verlopen en neemt daarom het invoeren van bedrijfsinformatie op het platform voor eigen rekening, zodat de ATO/AOC zich kan toeleggen op een goede dienstverlening. Ondertussen zijn er met deze aanpak 70 ATO’s digitaal gegaan, waarmee nog maar eens bewezen wordt dat het perfect mogelijk is om binnen een korte tijd een digitale transformatie uit te voeren.

Cliff Cop

Accountable Manager

Klaar om je droom waar te maken?