Word lijnpiloot

Kan ik piloot worden?
Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma
Hoe kandidaat stellen?
Scholarship

Kan ik piloot worden?

Heb jij het “pilot DNA” in je? Dat DNA bestaat uit 3 grote pijlers: kennis, skills en attitude. De kennis en de skills vergen een basisniveau: een degelijke kennis van wiskunde, wetenschappen en talen hoor je al te hebben, dit allemaal op niveau van de middelbare school (ASO of technische richting). Daarnaast vergt het beroep van piloot een zekere aanleg (skills) in hand-oog coördinatie, stressbestendigheid en 3D-inzicht, dit soort dingen testen we in onze COMPASS test. De juiste attitude, daar kom je grotendeels zelf al mee op de proppen: als piloot word je je leven lang geëvalueerd en dus is een gezonde zelfkritische houding belangrijk. Daarnaast zal men de rest van je carrière (en die start al bij het begin van je vliegopleiding) op tijd moeten komen. Als piloot ben je ook een teamspeler: je medestudenten en later op je job de andere bemanningsleden zijn geen concurrenten, maar mensen waar je mee samenwerkt. Een gezond plichtsbesef en een respect voor autoriteit en regels maken ook deel uit van de juiste attitude.

Moet je al ervaring hebben met een pc-vliegtuigsimulator of als zweefvliegpiloot om voor de opleiding te kunnen slagen? Absoluut niet, jij brengt de juiste basiskennis (die bij te schaven is), basis-skills en een goede attitude mee, en wij zorgen voor de rest. Daarnaast hoef je zeker geen ingenieur te zijn of een zware wetenschappelijke achtergrond te hebben. Soms zijn een goede studie-discipline en een goed besef van je “zwakkere” vaardigheden veel belangrijker dan het uitstekend beheersen van wiskunde en fysica.

Minimale vereisten

17 tot 38 jaar oud met blanco strafblad

Goede kennis van de Engelse taal, vlot in mondelinge communicatie

In het bezit van een geldig burgerschap van de EU of een internationaal visum om in België te studeren

Minstens een middelbaar diploma ASO/TSO met een minimum van 3 uur wiskunde en 2 uur fysica per week

Medische vereisten

Geen kleurenblindheid

Geen nachtblindheid

In staat om te slagen voor de EASA medische keuring class 1

Het piloten-DNA

Een succesvolle lijnpiloot moet een ‘piloten-DNA’ ontwikkelen: een combinatie van kennis, vaardigheid en mentaliteit. Daarom hebben we intensief screeningsproces om de juiste kandidaten te selecteren.

In onze screening zoeken we naar kandidaten met de volgende kwaliteiten:

sterk zelfinzicht

proactieve houding

vermogen om goede beslissingen te nemen

teamspeler

zin voor verantwoordelijkheid

positieve houding tegenover feedback

MEER OVER DE SELECTIEPROCEDURE

Verder lezen?

Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma
Hoe kandidaat stellen?
Scholarship

Klaar om je droom waar te maken?