Word lijnpiloot

Kan ik piloot worden?
Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma

Financiering

Hoe kandidaat stellen?

Het programma

Het Pilot Career programma van 2 jaar volgt een vaste volgorde van theorie- en praktijklessen. De theorieopleiding vindt plaats in Antwerpen, de praktijkopleiding vindt plaats in Antwerpen en in onze winterbasis nabij Alicante in Spanje. Meestal zijn studenten 5 tot 6 dagen per week bezig met hun opleiding, maar de school is 7 dagen per week actief. De lijnpilotenopleiding bestaat uit 2 hoofdelementen: een theoretische ATPL-opleiding (Airline Transport Pilot License) en praktische vluchtopleiding, zowel in het echt als in de simulator. Klassikale opleidingen worden georganiseerd binnen jouw klasgroep en voor praktische onderdelen werk je samen met een vliegbuddy uit je groep.

Meer informatie over de opleiding en details over het programma vind je in onze brochure.

Vul je gegevens in en ontvang de brochure direct in je mailbox.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mailadres*


  Ik wil ook de nieuwsbrief ontvangen

  Jaar 1

  ATPL theorie opleiding

  Je eerste jaar bij Skywings is gericht op het opbouwen van een sterke kennisbasis. Je ontvangt klassikale theorieopleiding van ervaren luchtvaartpiloten en doorloopt 14 vakken zoals aerodynamica, communicatie, navigatie, luchtvaartrecht. De klassikale training wordt aangevuld met computergebaseerde trainingsmodules. Voor elke cursus maak je verschillende voortgangstoetsen, die je voorbereiden op de officiële examens. Deze examens zijn georganiseerd in 3 blokken, verspreid over het eerste jaar. Alle vakken hebben een minimale slagingspercentage van 75%.

  De eerste solovlucht komt sneller dan je denkt: je zult voor het eerst opstijgen en landen zonder instructeur. Het is een opwindende ervaring die ik nooit zal vergeten.

  Cathline Corthout – Skywings Student

  Jaar 2

  Praktische vliegtraining

  Het tweede jaar draait volledig om je praktische vliegtraining. Je leert de basis op een eenmotorig vliegtuig: klimmen, dalen, draaien, opstijgen, landen. Na ongeveer 20 vlieguren met je instructeur, zul je al voor de eerste keer solo vliegen.

  Daarna zul je je vliegvaardigheden verfijnen en vele solo-uren maken onder verschillende omstandigheden. Je leert ook om uitsluitend op je instrumenten te vertrouwen.

  Je leert vliegen met ons meermotorige vliegtuig, dat veel sneller is en een intrekbaar landingsgestel heeft. Nadat je je Commercial Pilot License hebt behaald, ga je door naar de geavanceerde UPRT-training, gevolgd door onze APS-MCC-opleiding.

  Geavanceerde vliegopleiding

  Instrumentvliegopleiding

  Meermotorige vliegopleiding

  Oefenexamen Commercial Pilot License

  Geavanceerde UPRT

  APS-MCC

  Geavanceerde APS-MCC-sessies

  Sollicitatieseminarie

  260 vlieguren

  Na je APS-MCC beschik je over alle nodige vergunningen om te solliciteren bij een luchtvaart­maatschappij, maar daar houdt het voor ons nog niet op.

  Cliff Cop – Skywings CEO

  Aftercare

  Wij helpen je carrière opstijgen!

  Eenmaal afgestudeerd, word je automatisch ingeschreven in ons unieke aftercare programma, waarmee je je vaardigheden en vergunningen gratis op punt kan houden. We vernieuwen je vergunningen na één jaar met een nieuwe controlevlucht, zodat ze 2 jaar nadat je bent afgestudeerd geldig blijven. Daarnaast kan je maandelijks terug naar school komen voor een oefensessie in onze Airbus-simulator, samen met een instructeur. Zo blijven je vergunningen geldig en houd je je vaardigheden op punt tijdens je zoektocht naar werk.

  Ik ben erg blij dat ik mijn opleiding bij Skywings heb kunnen doen. Wat mij meteen opviel was de transparantie en maturiteit die ik zocht in mijn opleiding. De communicatie kwam oprecht over en dat is mijn hele opleiding zo gebleven. Bij Skywings nemen ze geen genoegen met gemiddeld maar streven ze ernaar om het beste in jou naar boven te halen en ondersteunen je daar volledig in.

  Simon Lemmens
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Skywings is een allround geweldige vliegschool met een geweldige campus, vloot, simulatoren en instructeurs die allemaal piloten zijn met ervaring als commerciële piloten. Hun lessen gaven ons het perspectief van ervaren piloten in zowel de positie van kapitein als eerste officier, die ik beide dagelijks nog gebruik bij het nemen van beslissingen!

  Tibo Swaelens
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Vanaf mijn eerste dag was ik onder de indruk van de professionaliteit en vooral de motivatie van al het personeel. Met veel ervaring uit decennia in de commerciële luchtvaart, kan elke lesgever van een student een professionele en bekwame piloot maken. Door hun open en uitstekende communicatie zorgen ze voor een ideale sfeer om hard te werken, maar vooral om van elke vlucht te genieten. Daarom zijn ze naar mijn mening de beste school!

  Arnaud Cherlet
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Vanaf het eerste moment dat ik met Skywings in contact kwam, viel mij de erg professionele, directe en deskundige manier van communiceren op. Tijdens het hele verloop van de opleiding, waarin je les krijgt van erg deskundige instructeurs, voel je je gewaardeerd en word je stap voor stap voorbereid op het professionele leven van een piloot. Een erg belangrijke extra dimensie is de professionele begeleiding op zoek naar je eerste job in de cockpit.

  Anton Van Steenbergen
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Ik heb erg genoten van mijn opleiding bij Skywings. Je krijgt er niet alleen de allerbeste training, maar je wordt er ook begeleid door professionals uit de luchtvaartindustrie. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en de allerbeste te worden, zowel professioneel als persoonlijk. Er heerst een ontspannen sfeer zodat je jezelf kunt zijn in een aangename en vriendelijke omgeving.

  Frederic Dewandel
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Verder lezen?

  Kan ik piloot worden?
  Onze filosofie
  Selectieprocedure

  Financiering

  Hoe kandidaat stellen?

  Klaar om je droom waar te maken?