Word lijnpiloot

Kan ik piloot worden?
Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma

Financiering

Hoe kandidaat stellen?

Het programma

Het tweejarige hoofdprogramma volgt een vaste volgorde van theorie- en praktijklessen. Onze opleiding vindt normaal gezien plaats in Antwerpen, waar we zeven dagen per week actief zijn. Studenten besteden doorgaans 5 tot 6 dagen per week aan hun opleiding. De lijnpilotenopleiding bestaat uit 2 hoofdelementen: een theoretische ATPL-opleiding (Airline Transport Pilot License) en praktische vluchtopleiding, zowel in het echt als in de simulator. Klassikale opleidingen worden georganiseerd binnen jouw klasgroep en voor praktische onderdelen werk je samen met een vliegbuddy uit je groep.

Meer informatie over de opleiding en details over het programma vind je in onze brochure.

Vul je gegevens in en ontvang de brochure direct in je mailbox.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mailadres*


  Ik wil ook de nieuwsbrief ontvangen

  Jaar 1

  Leer de basics en je eerste solovlucht!

  In het eerste jaar leer je de basics die elke piloot moet kennen, waaronder aerodynamica, vliegtuigsystemen, navigatie en vluchtplanning in een mix van klassikale lessen en zelfstudie. Alle klassikale lessen worden gegeven door actieve lijnpiloten. Voor elk vak zijn er interne examens met een minimaal slaagcijfer van 75% om in aanmerking te komen voor de staatsexamens.

  Je begint met een basisvliegopleiding in ons eenmotorige propellervliegtuig. Dit is een intensieve periode waarin je afwisselend theorie- en praktijklessen volgt. De ene dag leer je over meteorologie, de andere leer je dan weer gecoördineerde bochten nemen in een eenmotorig vliegtuig. In deze fase maak je ook je eerste solovlucht.

  Theoretische ATPL-opleiding (blok 1 & 2)

  CAA-examens (blok 1 & 2)

  Basisvliegopleiding

  21 vlieguren

  De ene dag leer je over meteorologie, de andere leer je dan weer gecoördineerde bochten nemen in een eenmotorig vliegtuig.

  Jaar 2

  Verfijn je vliegkunsten en bereid je voor op elke situatie

  In het tweede jaar van je vliegopleiding ligt de focus volledig op de praktijk. Je verfijnt je vliegkunsten en vliegt heel wat uren op je eentje in diverse omstandigheden.
  Daarnaast leer je ook hoe je volledig moet vertrouwen op je instrumenten.

  Je leert vliegen met ons meermotorige vliegtuig, dat veel sneller is en een intrekbaar landingsgestel heeft. Nadat je je Commercial Pilot License hebt behaald, ga je door naar de geavanceerde UPRT-training, gevolgd door onze APS-MCC-opleiding.

  Geavanceerde vliegopleiding

  Instrumentvliegopleiding

  Meermotorige vliegopleiding

  Oefenexamen Commercial Pilot License

  Geavanceerde UPRT

  APS-MCC

  Geavanceerde APS-MCC-sessies

  Sollicitatieseminarie

  246 vlieguren

  Na je APS-MCC beschik je over alle nodige vergunningen om te solliciteren bij een luchtvaart­maatschappij, maar daar houdt het voor ons nog niet op.

  Aftercare

  Wij helpen je carrière opstijgen!

  Eenmaal afgestudeerd, word je automatisch ingeschreven in ons unieke aftercare programma, waarmee je je vaardigheden en vergunningen gratis op punt kan houden. We vernieuwen je vergunningen twee keer met een jaarlijkse controlevlucht, zodat ze 2 jaar nadat je bent afgestudeerd geldig blijven. Daarnaast kan je maandelijks terug naar school komen voor een oefensessie in onze Airbus-simulator, samen met een instructeur. Zo blijven je vergunningen geldig en houd je je vaardigheden op punt tijdens je zoektocht naar werk.

  Ik ben erg blij dat ik mijn opleiding bij Skywings heb kunnen doen. Wat mij meteen opviel was de transparantie en maturiteit die ik zocht in mijn opleiding. De communicatie kwam oprecht over en dat is mijn hele opleiding zo gebleven. Bij Skywings nemen ze geen genoegen met gemiddeld maar streven ze ernaar om het beste in jou naar boven te halen en ondersteunen je daar volledig in.

  Simon Lemmens
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Skywings is een allround geweldige vliegschool met een geweldige campus, vloot, simulatoren en instructeurs die allemaal piloten zijn met ervaring als commerciële piloten. Hun lessen gaven ons het perspectief van ervaren piloten in zowel de positie van kapitein als eerste officier, die ik beide dagelijks nog gebruik bij het nemen van beslissingen!

  Tibo Swaelens
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Vanaf mijn eerste dag was ik onder de indruk van de professionaliteit en vooral de motivatie van al het personeel. Met veel ervaring uit decennia in de commerciële luchtvaart, kan elke lesgever van een student een professionele en bekwame piloot maken. Door hun open en uitstekende communicatie zorgen ze voor een ideale sfeer om hard te werken, maar vooral om van elke vlucht te genieten. Daarom zijn ze naar mijn mening de beste school!

  Arnaud Cherlet
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Vanaf het eerste moment dat ik met Skywings in contact kwam, viel mij de erg professionele, directe en deskundige manier van communiceren op. Tijdens het hele verloop van de opleiding, waarin je les krijgt van erg deskundige instructeurs, voel je je gewaardeerd en word je stap voor stap voorbereid op het professionele leven van een piloot. Een erg belangrijke extra dimensie is de professionele begeleiding op zoek naar je eerste job in de cockpit.

  Anton Van Steenbergen
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Ik heb erg genoten van mijn opleiding bij Skywings. Je krijgt er niet alleen de allerbeste training, maar je wordt er ook begeleid door professionals uit de luchtvaartindustrie. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en de allerbeste te worden, zowel professioneel als persoonlijk. Er heerst een ontspannen sfeer zodat je jezelf kunt zijn in een aangename en vriendelijke omgeving.

  Frederic Dewandel
  Airbus A320 First Officer, Brussels Airlines

  Verder lezen?

  Kan ik piloot worden?
  Onze filosofie
  Selectieprocedure

  Financiering

  Hoe kandidaat stellen?

  Klaar om je droom waar te maken?