Onze missie

Onze missie is om “airline-ready” piloten te trainen met het beste materiaal, de beste instructeurs en de beste infrastructuur in een moderne “airline”-omgeving vanaf dag 1.

Safety culture

Veiligheid staat bij Skywings voorop. De structuur van de school is opgebouwd zoals die van grote airlines, waar veiligheid prioriteit nummer 1 is. We doen dit door met moderne, goed onderhouden toestellen te vliegen en door een cultuur uit te dragen die iedereen verantwoordelijk stelt om mee de veiligheid te bevorderen: van manager tot instructeur tot student.

Respect, communication, transparency

Bij Skywings is iedereen die aan de minimum vereisten voldoet en de selectieproeven slaagt welkom. Wij discrimineren niet op ras, overtuiging of geaardheid. Hierdoor hebben we een diverse groep aan studenten (jongens en meisjes) die zich gewaardeerd voelen in hun eigenheid. Daarnaast staat communiceren bij ons centraal: we leggen daarvoor deels de verantwoordelijkheid bij de student om ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van problemen en verzuchtingen. Het Skywings team verbindt er zich toe om toegankelijk te zijn en telkens een luisterend oor te bieden, zowel naar studenten als naar ouders. Daarnaast werken we volledig transparant: elke student heeft recht op inzage in zijn of haar dossier.

Growth mindset

We verwachten van onze studenten en onze instructeurs dat ze feedback ter harte nemen en er mee aan de slag gaan. Een goede, realistische zelfkritische houding met inzicht in de eigen zwaktes maar ook de sterktes is belangrijk. Na een trainingsvlucht krijg je als student een uitgebreide debriefing met aandachtspunten en sterke punten. Studenten die moeilijkheden hebben worden extra begeleid, onder andere via onze student coach.

#skywingsfamily

We hechten veel belang aan onze “community”. Dat doen we door als school toegankelijk en bereikbaar te zijn en door de banden tussen studenten te stimuleren. We verwachten dat je je medestudenten als collega’s ziet, en niet als concurrenten. Een buddy-systeem en een studentenwerking versterken de samenwerking tussen de studenten onderling en daarnaast organiseert Skywings meerdere events per jaar. Dit is je eerste stap richting het uitbouwen van een netwerk voor de rest van je carrière.

Wij trainen “airline-ready” piloten met het beste materiaal, de beste instructeurs en de beste infrastructuur in een moderne omgeving vanaf dag 1.

Verder lezen?

Team
Campus
Fleet
Simulators

Klaar om je droom waar te maken?