Alle evenementen

Boek een
Screening

Een uitgebreide screening als eerste belangrijke stap in jouw traject om lijnpiloot te worden.

Skywings Pilot Screening

Wij kiezen resoluut voor een uitgebreide screening. Dit doen we om jou een goed idee te geven van jouw latere slaag­kansen, niet alleen bij het behalen van het diploma van beroepspiloot, maar ook bij het slagen van een job-interview bij een luchtvaart­maatschappij. Lees meer over ons screenings­proces op de pagina selectieprocedure.

Bereid je voor

Download het voorbeeld­examen en test je wiskunde- en fysicakennis. Het geeft je een goed beeld van het niveau dat we verwachten voor de screenings­procedure en de opleiding.

Wat mag je verwachten?

Via de screening selecteren we de juiste kandidaten voor de opleiding. Een succesvolle lijnpiloot moet namelijk het ‘piloten-DNA’ kunnen ontwikkelen: een combinatie van kennis, vaardigheid en mentaliteit. We testen daarom naast je kennis en je aanleg ook je motivatie, attitude en zelfreflectie.

We kijken bij het nemen van de uiteindelijke beslissing naar je globale resultaat, wat wil zeggen dat een mindere proef niet noodzakelijk een negatief antwoord betekent. Op dit moment slaagt ongeveer de helft van de kandidaten op de toelatingsproeven.

De totale screeningsprocedure duurt ongeveer 3 dagen

Vanaf mijn eerste dag was ik onder de indruk van de professionaliteit en vooral de motivatie van al het personeel. Met veel ervaring uit decennia in de commerciële luchtvaart, kan elke lesgever van een student een professionele en bekwame piloot maken. Door hun open en uitstekende communicatie zorgen ze voor een ideale sfeer om hard te werken, maar vooral om van elke vlucht te genieten. Daarom zijn ze naar mijn mening de beste school!

Arnaud Cherlet
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Vanaf het eerste moment dat ik met Skywings in contact kwam, viel mij de erg professionele, directe en deskundige manier van communiceren op. Tijdens het hele verloop van de opleiding, waarin je les krijgt van erg deskundige instructeurs, voel je je gewaardeerd en word je stap voor stap voorbereid op het professionele leven van een piloot. Een erg belangrijke extra dimensie is de professionele begeleiding op zoek naar je eerste job in de cockpit.

Anton Van Steenbergen
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Ik heb erg genoten van mijn opleiding bij Skywings. Je krijgt er niet alleen de allerbeste training, maar je wordt er ook begeleid door professionals uit de luchtvaartindustrie. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en de allerbeste te worden, zowel professioneel als persoonlijk. Er heerst een ontspannen sfeer zodat je jezelf kunt zijn in een aangename en vriendelijke omgeving.

Frederic Dewandel
Airbus A320 Eerste Officier, Brussels Airlines

Klaar om je droom waar te maken?