Word lijnpiloot

Kan ik piloot worden?
Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma
Financiering
Hoe kandidaat stellen?

Onze filosofie

De missie van Skywings is piloten opleiden voor de burgerluchtvaart met behulp van het beste leermateriaal, lesgevers en infrastructuur en in een authentieke “airline omgeving” vanaf de eerste tot de laatste dag. Ons team zorgt ervoor dat je “airline-ready” bent voor je eerste werkdag als professioneel piloot. Dit gaat verder dan alleen maar theorie en praktijk. Onze #skywingsfamily waardeert en ondersteunt een cultuur van veiligheid, respect en communicatie en helpt je om een groeimentaliteit te ontwikkelen. Deze waarden zullen je voorbereiden op een carrière in de cockpit.

Wat bedoelen we met ‘airline ready’?

In je opleiding tot lijnpiloot leer je niet enkel vaardigheden. Dit is slechts 50% van je toekomstige carrière als piloot. Een goede lijnpiloot heeft een combinatie van kennis, vaardigheden en mentaliteit, ontwikkeld door de 9 Kernkwaliteiten van Piloten. Wij ontsluiten jouw DNA als professioneel piloot voor een vlotte overgang van Skywings Flight Training naar je toekomstige luchtvaart­maatschappij.

Bij Skywings weten we waarover we praten. Ons team bestaat uitsluitend uit vlieginstructeurs die actief zijn als professionele lijnpiloten. Zij zijn beter dan wie ook geplaatst om jou mee te nemen op pad richting een carrière in de cockpit van een lijnvliegtuig.

Onze instructeurs vliegen allemaal voor grote luchtvaart­maatschappijen. We weten wat er leeft en welke skills belangrijk zijn. We sturen onze opleiding bij om op deze vraag te kunnen inspelen.

Heb jij het piloten-DNA?

Een succesvolle lijnpiloot moet een ‘piloten-DNA’ ontwikkelen: een combinatie van kennis, vaardigheid en mentaliteit. Daarom hebben we intensief screeningsproces om de juiste kandidaten te selecteren.

WAT HEBBEN ONZE STUDENTEN NODIG?

sterk zelfinzicht

proactieve houding

vermogen om goede beslissingen te nemen

teamspeler

zin voor verantwoordelijkheid

positieve houding tegenover feedback

Paperless

Skywings is paperless. Daarmee volgen we de filosofie van alle grote luchtvaartmaatschappijen én voldoen we ook aan onze ecologische missie: minder papier = minder vervuiling. Bij Skywings krijg je op je eerste dag een iPad die helemaal geconfigureerd is als “electronic flight bag”, dit wil zeggen: al je handboeken, apps voor vliegkaarten en voor het uitrekenen van je gewichtsverdeling staan op je tablet. Ook dit maakt de overstap naar een airline later kleiner, omdat we dezelfde structuur aanhouden.

Verder lezen?

Kan ik piloot worden?
Selectieprocedure
Het programma
Financiering
Hoe kandidaat stellen?

Klaar om je droom waar te maken?