Word lijnpiloot

Kan ik piloot worden?
Onze filosofie
Selectieprocedure
Het programma
Hoe kandidaat stellen?
Scholarship

Onze filosofie

De missie van Skywings is piloten opleiden voor de burgerluchtvaart met behulp van het beste leermateriaal, lesgevers en infrastructuur en in een authentieke “airline omgeving” vanaf de eerste tot de laatste dag. Ons team maakt je “airline-ready” voor je eerste job als professioneel piloot. Dit omvat meer dan enkel theoretische en praktische opleiding. Onze #skywingsfamily hecht veel belang aan een cultuur van veiligheid, respect en communicatie en het ontwikkelen van een groeimentaliteit. Deze waarden zullen je voorbereiden op een carrière in de cockpit.

Wat bedoelen we met ‘airline ready’?

In je opleiding tot lijnpiloot leer je niet enkel vaardigheden. Dit is slechts 50% van je toekomstige carrière als piloot. Een goede lijnpiloot heeft een combinatie van kennis, vaardigheden en mentaliteit, ontwikkeld door de 9 Kernkwaliteiten van Piloten. Wij ontsluiten jouw DNA als professioneel piloot voor een vlotte overgang van Skywings Flight Training naar je toekomstige luchtvaartmaatschappij.

Bij Skywings weten we waarover we praten. Ons team bestaat uitsluitend uit vlieginstructeurs die actief zijn als professionele lijnpiloten. Zij zijn beter dan wie ook geplaatst om jou mee te nemen op pad richting een carrière in de cockpit van een lijnvliegtuig.

Onze instructeurs vliegen allemaal voor grote luchtvaartmaatschappijen. We weten wat er leeft en welke skills belangrijk zijn. We sturen onze opleiding bij om op deze vraag te kunnen inspelen.

Paperless

Skywings is paperless. Daarmee volgen we de filosofie van alle grote luchtvaartmaatschappijen én voldoen we ook aan onze ecologische missie: minder papier = minder vervuiling. Bij Skywings krijg je op je eerste dag een iPad die helemaal geconfigureerd is als “electronic flight bag”, dit wil zeggen: al je handboeken, apps voor vliegkaarten en voor het uitrekenen van je gewichtsverdeling staan op je tablet. Ook dit maakt de overstap naar een airline later kleiner, omdat we dezelfde structuur aanhouden.

Verder lezen?

Kan ik piloot worden?
Selectieprocedure
Het programma
Hoe kandidaat stellen?
Scholarship

Klaar om je droom waar te maken?