Alle artikels

Uitgebreide after-care om met een gerust hart af te studeren

Met enkele onvoorspelbare jaren in het vooruitzicht is de nood aan goede begeleiding na het afstuderen enorm belangrijk geworden. De luchtvaartsector gaat door grondige herstructureringen om gezond te blijven en dat maakt het moeilijk om het exacte moment waarop luchtvaartmaatschappijen opnieuw piloten aannemen te voorspellen. De enige zekerheid is dat het moment er komt en dat de kandidaten zich hierop moeten voorbereiden.

D
E
L
E
N
De coronapandemie heeft verregaande gevolgen op de luchtvaart. Skywings Flight Training stelde een kerngroep van ervaren ‘training captains’, psychologen en piloot-ondernemers samen om de impact op studenten in de vliegopleiding te beperken.
Net zoals de economie historisch gezien steeds schommelt tussen hoog- en laagconjunctuur, zal de luchtvaartsector opnieuw bloeien. Daarom is het belangrijk om in te zetten op een uitgebreid after-care programma zodat studenten klaar zijn voor een sollicitatiegesprek wanneer dat hoogstnodig is. Daarom besluit de kerngroep van Skywings om een opleiding niet meer te beperken tot het geldig houden van vliegvergunningen. Ex-studenten kunnen vanaf nu ook hun theoretische en praktische skills op peil houden. Luchtvaartmaatschappijen beslissen wel vaker om last-minute piloten aan te werven. De kandidaten die scherp staan hebben op dat moment een grotere slaagkans dan zij die op een week tijd alle theorie moeten opfrissen.
De uitbreiding van het after-care programma wordt niet doorgerekend naar studenten. Een vliegopleiding is een grote investering en studenten apart laten betalen voor after-care vindt Skywings een fout signaal. De kerngroep gaat daarmee radicaal in tegen andere scholen die betalende “after-care solutions” aanbieden, waar van “care” nog weinig sprake is.

Een vliegopleiding is een grote investering en studenten apart laten betalen voor dat soort programma’s is een fout signaal. We gaan daarmee radicaal in tegen andere scholen die betalende “after-care solutions” aanbieden, waar van “care” nog weinig sprake is.

Studenten die bij Skywings Flight Training voor de airline career track kiezen, worden automatisch ingeschreven in ons after-care programma, en dit tot ze hun eerste job in de cockpit vinden. Het programma focust op meerdere pijlers:
Interview training

Elke student krijgt 2 dagen interview training, een specifiek programma dat is opgesteld door onze psychologe en een actieve lijnpiloot.

Theorielessen

Afgestudeerde studenten mogen tot 2 jaar na afstuderen de theorielessen blijven meevolgen die plaatsvinden op school.

Vergunningen

We houden 3 jaar lang (2 verlengings-examens) je multi-engine piston IFR (MEP-IR) vergunning geldig, een minimumvereiste voor een sollicitatie als lijnpiloot.

Simulator

Je bent gedurende 5 uur per maand welkom om alleen of per twee in onze DA42-simulator te komen training in zelfstudie. Daarnaast krijg je als duo twee uur training per maand op onze Airbus A320 simulator met een Airbus-instructeur, gedurende een periode van twee jaar.

Cliff Cop

Accountable Manager

Klaar om je droom waar te maken?