Nieuwsoverzicht

Skywings investeert in vier nieuwe Diamond DA40NG vliegtuigen

08 - 11 - 2023
D
E
L
E
N

Skywings Flight Training, heeft haar toewijding aan het opleiden van de volgende generatie lijnpiloten kracht bijgezet door de aankoop van vier gloednieuwe Diamond DA40NG opleidingsvliegtuigen. Deze brandstofzuinige toestellen, die zich onderscheiden door hun milieuvriendelijke eigenschappen, zullen een cruciale rol spelen in het opleiden van jonge, gepassioneerde individuen die een carrière in de luchtvaart ambiëren.

Deze investering in moderne, efficiënte vliegtuigen stelt Skywings in staat om haar studenten te voorzien van de nieuwste technologie en een meer duurzame vliegervaring. De Diamond DA40NG is niet alleen zuinig, maar biedt ook geavanceerde avionica, waardoor studenten worden voorbereid op de moderne cockpitomgevingen die ze in hun toekomstige carrière zullen tegenkomen.

Skywings heeft onlangs ook een nieuwe DA40/42 simulator aangeschaft, waarmee de school in haar infrastructuur blijft investeren om studenten de best mogelijke opleiding te bieden. Deze investeringen benadrukken Skywings’ inzet voor kwaliteit en vooruitgang.

Bovendien heeft Skywings er zich aan verbonden om bij te dragen aan een groenere toekomst voor de luchtvaart. Als onderdeel van haar duurzaamheidsinitiatieven, streeft de school ernaar om tegen 2025 al haar faciliteiten volledig op hernieuwbare energie te laten draaien, met de installatie van zonnepanelen en batterijsystemen. Daarnaast onderzoekt Skywings ook mogelijkheden om tegen het einde van dit decennium de eerste groep studenten volledig emissievrij op te leiden tot lijnpiloot.

Skywings Flight Training blijft haar missie nastreven om hoogwaardige piloten op te leiden en tegelijkertijd de ecologische impact van de luchtvaart te minimaliseren. We kijken vol verwachting uit naar een groenere en duurzamere toekomst voor de luchtvaartsector.

Skywings Flight Training is een toonaangevende pilotenschool gevestigd op de luchthaven van Antwerpen. Wij zijn gewijd aan het opleiden van de volgende generatie lijnpiloten en streven naar een duurzame en milieuvriendelijke toekomst voor de luchtvaartsector.

Pieter Brantegem

Pieter Brantegem

Chief Commercial Officer

Meer nieuws

Alle nieuws
Alle nieuws