Nieuwsoverzicht

Skywings wordt training provider voor het MPL cadetprogramma van Brussels Airlines

12 - 04 - 2024
D
E
L
E
N

Antwerpen, België – Skywings Flight Training zal de toegewijde training provider worden voor het ab-initio cadetpilootprogramma van Brussels Airlines. Studenten zullen een 19 maanden durend “Multi Pilot License” opleidingsprogramma volgen bij Skywings, alvorens in dienst te treden als First Officer op de Airbus A320-vloot van Brussels Airlines.

“De MPL-opleiding biedt de studenten een baangarantie bij de grootste passagiersluchtvaartmaatschappij van België en sluit aan bij de algemene trend in de industrie waarbij luchtvaartmaatschappijen kiezen voor een toegewijde opleidingspartner om hun nieuwe cadetpiloten op te leiden”, zegt Pieter Brantegem, Chief Commercial Officer bij Skywings. “Na een strenge selectieprocedure zullen de geselecteerde cadetten trainen op onze vloot van eenmotorige propellervliegtuigen alsook in onze Airbus A320-simulator, en afstuderen met een MPL-licentie en een type rating op de Airbus A320. De totale opleiding van nul tot gekwalificeerd luchtvaartpiloot duurt 19 maanden.”

Naast het MPL-programma blijft Skywings ook zijn geïntegreerde ATPL-programma aanbieden, waarmee studenten kunnen solliciteren voor een breed scala aan pilotenbanen in Europa. De start van het MPL-programma met Brussels Airlines past in de strategie van Skywings om een betrouwbare partner van de luchtvaartindustrie te zijn bij het opleiden van de toekomstige generatie luchtvaartpiloten.

Wil je meer weten?

Kandidaten kunnen solliciteren via de vacaturewebsite van Brussels Airlines.

Pieter Brantegem

Pieter Brantegem

Chief Commercial Officer

Meer nieuws

Alle nieuws
Alle nieuws