Nieuwsoverzicht

Splinternieuwe Diamond DA40/DA42 Simulator en campus uitbreiding op Antwerp Airport

29 - 09 - 2023
D
E
L
E
N
Antwerpen — Skywings Flight Training is verheugd om een significante toevoeging aan onze hypermoderne trainingsfaciliteiten aan te kondigen—een gloednieuwe Diamond DA40/DA42 simulator. Deze geavanceerde simulator, vervaardigd door Diamond Aircraft Industries in Oostenrijk, staat op het punt onze vliegopleidingen naar nieuwe hoogten te tillen.

Bij Skywings zijn we vastbesloten om onze aspirant-piloten de best mogelijke opleidingservaring te bieden. Daarom hebben we gekozen voor de Diamond DA40/DA42 simulator, die uitsluitend originele cockpitonderdelen bevat en ontworpen is om de ervaring van echt vliegen nauwkeurig na te bootsen. Deze keuze zorgt voor een vlekkeloze overgang voor onze studenten naar onze echte vloot van Diamond 40 en Diamond 42-vliegtuigen, die identieke cockpits hebben.

Hoogwaardige Garmin G1000NXI Cockpit

Een van de meest opvallende kenmerken van deze simulator is zijn volledig uitgeruste Garmin G1000NXI cockpit. Dit geavanceerde avionica-pakket zorgt ervoor dat onze studenten trainen met de nieuwste technologie, waardoor ze worden voorbereid op de moderne cockpitomgevingen die ze zullen tegenkomen in hun luchtvaartcarrière.

Eenvoudige Cockpitconversie

De nieuwe Diamond-simulator is ongelooflijk veelzijdig en maakt snelle conversie mogelijk tussen de twin-engine DA42 cockpit en de single-engine variant, de DA40NG. Deze aanpasbaarheid sluit perfect aan bij ons geïntegreerde ATPL-vliegopleidingsprogramma, waarbij studenten door verschillende trainingsfasen gaan, waaronder single-engine en multi-engine vlucht.

Verbetering van IFR- en Multi-Engine Training

De geavanceerde mogelijkheden van de simulator zullen een cruciale rol spelen in onze geïntegreerde ATPL-vliegopleiding, met name tijdens de fase van de Instrument Flight Rules (IFR) en Multi-Engine Training.

De Beste Apparatuur voor de Beste Opleiding

Onze beslissing om een simulator van de originele fabrikant, Diamond Aircraft, te kiezen, sluit perfect aan bij onze strategie om de best mogelijke luchtvaartopleiding te bieden met behulp van de meest toonaangevende technologie op de markt. Wij geloven dat investeren in trainingshulpmiddelen van de hoogste kwaliteit een investering is in het succes en de veiligheid van onze studenten.

Uitbreiding van de Campus

De simulator wordt verwacht te worden geleverd binnen 6 tot 8 maanden. Om de nieuwe simulator te huisvesten en meer klaslokaalruimte te creëren, evenals ruimte voor een tweede Airbus-simulator in de toekomst, zal Skywings de huidige locatie verder uitbreiden door de bestaande campus uit te breiden. De werkzaamheden worden verwacht deze winter te beginnen, en we streven ernaar om het nieuwe gedeelte van de school operationeel te zien in het tweede kwartaal van 2024.

Pieter Brantegem

Pieter Brantegem

Chief Commercial Officer

Meer nieuws

Alle nieuws
Alle nieuws