Nieuwsoverzicht

Vliegoperaties Skywings verhuizen naar Kortrijk tijdens werken

20 - 06 - 2022
D
E
L
E
N
De luchthaven van Antwerpen zal 6 weken sluiten. Tussen 15 september en 30 oktober 2022 zijn er werken aan de startbaan gepland. Om operationele continuïteit te verzekeren, zullen al onze vliegoperaties tijdelijk verhuizen naar de luchthaven Kortrijk-Wevelgem (EBKT).

De verhuis omvat de oprichting van een operations centre, waar studenten en instructeurs hun vlucht kunnen voorbereiden en de briefings en debriefings kunnen uitvoeren. Vooruitlopend op de verhuis wordt de impact van deze tijdelijke verandering ook bekeken vanuit veiligheidsoogpunt, waarbij alle risico’s worden geïdentificeerd en gemitigeerd. Het onderhoud zal worden verzorgd door onze vaste maintenance-partner: Gill Aviation, die hun belangrijkste uitvalsbasis op de luchthaven van Kortrijk hebben.

Alle andere activiteiten, zoals simulatorsessies, klassikale training, EASA ATPL-examens en screenings voor luchtvaartmaatschappijen, blijven tijdens de werkzaamheden op onze campus in Antwerpen doorgaan en zullen geen hinder van ondervinden van de werken.

We verwachten dat de tijdelijke sluiting van de luchthaven van Antwerpen geen vertragingen of operationele hinder zal veroorzaken voor onze vliegoperaties.

Pieter Brantegem

Pieter Brantegem

Chief Commercial Officer

Meer nieuws

Alle nieuws
Alle nieuws